Disneykamp februari 2017

Disneykamp 2017

In het weekend van 10, 11 en 12 februari heeft het Jeugdbestuur weer een erg leuk kamp georganiseerd voor de kinderen van acht en negen jaar. Het thema van dit kamp was: Achilles World of Disney.

Vrijdagavond zat de stemming er meteen goed in. Nadat de kinderen hun bedden hadden opgemaakt zijn we meteen begonnen met de kennismakingsspelletjes. Er waren ruim 60 kinderen op het kamp, dus was het wel erg handig dat wij elkaar al een beetje leerden kennen! Na de kennismakingsspelletjes gingen we het bos in. Het was al laat dus het was helemaal donker in het bos. Toch konden de kinderen met hun zaklampen aan alle Disneyfiguren in het bos vinden. ’s Avonds hebben we nog pannenkoeken gegeten en natuurlijk een  kussengevecht gehouden. De kinderen hadden het wel erg gezellig en wij als leiding waren blij toen we rond 3.00 uur eindelijk konden slapen.

Zaterdag hadden we een drukke dag voor de boeg die begon met ochtendgymnastiek. Dat kan natuurlijk ook niet anders op een kamp van een gymvereniging. Na het ontbijt zijn we meteen het bos in gegaan om weer een spel te doen. De kinderen moesten in het bos alle puzzelstukjes van hun groepje vinden en daarna zo snel mogelijk weer terug naar de boerderij om de puzzel te maken. Het zoeken was even lastig, maar het eerste groepje had al snel de hele Disneypuzzel gemaakt! Na de lunch gingen we weer naar buiten voor het volgende spel, namelijk een zeskamp. Helaas begon het hard te sneeuwen en moesten we halverwege naar binnen omdat het erg koud was geworden. Eenmaal binnen hebben we een reis door Europa gemaakt. Bij elk land moesten de kinderen opdrachten uitvoeren: van een parcours afleggen tot een vragenlijst invullen en een dansje verzinnen. Na het eten hebben we het Mickey Mouse Clubhuis spel gespeeld. In groepjes moesten we verschillende opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden. Na dit spel hebben we een disco gehouden en hebben we even lekker gedanst. Sjonge jonge wat hadden de kinderen nog een energie! Halverwege werd onze disco onderbroken door Walter Disney. Hij vertelde dat de gebroeders Grimm alle lieve Disneyverhalen omtoverden in gemene en enge verhalen. Wij moesten het bos in om de Disneyfiguren te helpen om de Gebroeders Grimm te vangen. En dat is gelukt!!! Het was erg spannend, maar de kinderen zijn toch dapper het bos in gegaan om Walter Disney te helpen. Na de soep gingen we allemaal lekker naar bed. En gelukkig voor de leiding waren de kinderen nu wel erg snel stil!

Op de laatste dag van het Disneykamp zijn de kinderen lekker verwend met een beschuitje op bed. Na het ontbijt hebben we alle tassen ingepakt en het gebouw goed schoongemaakt, want dit was wel nodig! Na de grote schoonmaak hebben we nog een spel gedaan, namelijk een speurtocht. De kinderen gingen in groepjes het bos in en moesten verschillende vragen en opdrachten uitvoeren. ’s Middags hebben we heerlijk geluncht en hebben de vrijwilligers nog een leuk spel bedacht. Jammer maar helaas moesten de kinderen om 15.00 uur weer naar huis en konden wij de laatste dingen opruimen en ook naar huis om goed bij te slapen!

Wij hebben een ontzettend gaaf kamp gehad en hopelijk allemaal tot volgend jaar!

Geef een reactie