AVG

Toestemming geven aan de KNGU om foto’s/beeldopnamen te (laten) maken

Misschien heb je wel van de AVG-wet gehoord. Deze privacywetgeving is bedoeld om jou te beschermen, zodat jouw persoonsgegevens niet op straat komen te liggen. En ook om jou het recht te geven nee te zeggen als jij wordt gefotografeerd of gefilmd tijdens gymsportwedstrijden- of evenementen.

In onze KNGU-ledenadministratie moeten wij vastleggen of je wel of niet toestemming geeft om op de foto of film te worden gezet tijdens landelijke-, districts-, of regionale wedstrijden en evenementen. Zo voorkomen we misverstanden. Het zou namelijk vervelend zijn als jij tijdens een wedstrijd wordt gefotografeerd terwijl je daar helemaal niet op zit te wachten. Het zou ook jammer zijn als je wel graag op de foto wilt en jouw toestemming is niet goed geregistreerd. Daarom staat er op het inschrijfformulier een punt waar je dit kunt aanvinken. Vul je dit niet in dan komt er automatisch nee bij jou naam te staan. Concreet betekent dit dus dat je geen toestemming hebt gegeven om gefotografeerd te worden tijdens wedstrijden en evenementen van de KNGU.

Bij activiteiten van onze vereniging zelf vragen we altijd opnieuw of je wel of niet gefotografeerd of gefilmd mag worden.

Je mag je toestemming altijd intrekken en/of wijzigen. Dit kun je doen door te mailen naar ledenadministratie@achilleswil.nl