Corona update vanuit het bestuur, 27-04-2020

Geachte ouders / verzorgers, beste turners en turnsters van Achilles WIL,

Sinds dinsdag weten we dat we vanaf 29 april weer in beperkte mate kunnen gaan sporten. Daar hebben we lang naar uitgekeken en nu is het dan zover. Er zitten echter wel een flink aantal spelregels aan vast. Die regels gelden in elk geval tot 20 mei.

Het vraagt nogal wat denkwerk en organisatietalent om, met inachtneming van deze regels, met een groep buiten te sporten. Daarom gaat de KNGU een handreiking formuleren waarin ze suggesties doen hoe je op deze manier toch een gymles zou kunnen houden. Belangrijke vraag is ook nog: het moet buiten dus waar zou dat kunnen? Daarvoor zijn we afhankelijk van de gemeente. Die heeft van het kabinet de opdracht gekregen om hierin regie te nemen.

Daarom hebben we als bestuur besloten om op dit moment nog niet te starten met het geven van lessen en trainingen. We wachten de handreiking van de KNGU af en zoeken ook alvast contact met de gemeente over mogelijke locaties. Ondertussen is onze leiding natuurlijk wel druk bezig met het bedenken van buitenactiviteiten zodat we, wanneer de gemeente het groene licht heeft geven, daar ook snel kunnen mee kunnen starten.

Het is inmiddels wel duidelijk dat een aantal activiteiten niet door kan gaan. Het is erg jammer maar we hebben moeten besluiten om de clubkampioenschappen, het waterfestijn, de beweegdiplomadag en het tentenkamp niet door te laten gaan. Mocht daarvoor al deelnemersgeld betaald zijn, dan zal dat gerestitueerd worden.

Tot zover deze update.   

Bestuur van Achilles WIL

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.