Over ons

C.G.V. Achilles WIL Almelo is een Christelijke turn- en gymnastiekvereniging uit Almelo. Met ongeveer 550 leden is Achilles een actieve gymnastiek- en turnvereniging die verschillende disciplines aanbiedt.

Achilles heeft een gevarieerd aanbod:

Peuter en kleuter gymnastiek: gymnastiek voor kinderen vanaf 2,5 jaar oud. Achilles biedt ook het nijntje Beweegdiploma aan.

Recreatief jongens- en meisjes gymnastiek. Jongens en meisjes in alle leeftijden zijn bij Achilles van harte welkom om te komen gymmen of turnen. In verschillende gymzalen in Almelo en in de IISPA worden lessen aangeboden. Daarnaast worden er verschillende activiteiten en wedstrijden aangeboden voor alle leden!

Ook biedt Achilles wedstrijdturnen voor dames en heren. Achilles biedt damesturnen van de 1e tot en met de 6e divisie. Er wordt getraind in de FAG Turnhal in de IISPA in Almelo.

Acrogym is ook een van de disciplines binnen Achilles. Er wordt zowel recreatief acro aangeboden als acrogymnastiek op wedstrijdniveau. Achilles heeft deelnemers bijna alle niveaus, E-niveau tot en met B-niveau.

Verder worden er nog verschillende senioren uren gegeven.

Achilles organiseert vele activiteiten en de leden van Achilles komen in actie op zowel regionale als landelijke wedstrijden. Ieder jaar worden er Clubkampioenschappen georganiseerd: bij deze activiteit kunnen alle leden op hun eigen niveau een wedstrijd turnen. Voor alle leeftijden worden er daarnaast activiteiten georganiseerd, zoals kampen of spelmiddagen. Eens in de twee jaar wordt er een grote show gegeven, de Achilles Show!