Veilig Sportklimaat

Achilles WIL wil een veilige en gezellige vereniging zijn, waar iedereen met plezier de gymnastieksport kan beoefenen. Het maakt niet uit of dat als turner/turnster is of als assistent-trainer, vrijwilliger, bestuurslid of jeugdbestuurslid. Ondanks het feit dat Achilles WIL een gedragscode heeft waarin de omgangsvormen beschreven worden, valt grensoverschrijdend gedrag niet altijd te voorkomen. Als vereniging tolereren wij grensoverschrijdend gedrag niet. Daarom hebben wij de functie van VertrouwensContactpersoon (VCP) ingesteld. Bovendien heeft Achilles WIL een verklaring geformuleerd over het pedagogisch klimaat dat wij willen realiseren.

 

Als jij als lid toch te maken hebt gekregen met grensoverschrijdend gedrag, zoals (seksuele) intimidate, machtsmisbruik, pesten, agressie, geweld of discriminatie, dan kun je contact opnemen met onze VCP. Ook bij het signaleren van ontoelaatbare situaties, als je vermoedens in die richting hebt, of als je zelf ergens van beschuldigd wordt, dan kun je terecht bij de VCP.

 

De VCP is er alleen voor jou. Je kunt de VCP benaderen via de mail. Je maakt daarna een afspraak voor een gesprek. De vertrouwenscontactpersoon luistert naar je, helpt je je verhaal op een rij te zetten en weet waar je terecht kunt. Daarbij wordt alles wat jij vertelt strikt vertrouwelijk gehouden. Samen met jou wordt gekeken naar de beste vervolgstappen. Als jij niet wilt dat de VCP vervolgstappen zet of iets met jouw verhaal doet, dan gebeurt dat niet.

 

De VCP van Achilles WIL is telefonisch en per e-mail te bereiken via 06-23740867 en famrijn@caiway.nl.

 

Naast de eigen VCP van Achilles WIL heb jij de mogelijkheid om te kiezen voor contact met een externe VCP van de KNGU. Dat kan per mail: vertrouwenscontactpersonen@kngu.nl. Ook kun je altijd en anoniem contact opnemen met het Centrum voor veilige sport Nederland, tel. 0900-2025590 of www.centrumveiligesport.nl.

Alle documenten op een rij

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.